Cranio-sacraaltherapie

Bij ons kan u niet enkel terecht voor massages maar ook voor cranio-sacraaltherapie. Deze klinische methode is ontstaan uit osteopathie.

  Cranio betekent schedel en sacraal duidt op het heiligbeen. De dura mater, een hersenvlies, verbindt deze structuren en daarbij is een ritme waarneembaar. Craniosacraal therapie is een klinische manuele methodiek die zijn oorsprong vindt in de osteopathie. Deze zachte maar diepgaande aanpak ziet het centrale zenuwstelsel als de dirigent welke ons gehele systeem aanstuurt.
  Naarmate de jaren verstreken zijn er verschillende stromingen ontstaan.

  Mijn interpretatie van cranio sluit aan bij de biodynamische bril van pionier Franklyn Sills. Dit betekent luisteren naar de subtielere en vaak moeilijker waarneembare processen die zich meestal in het psycho-emotionele afspelen. Dikwijls zit deze component verdoken achter fysieke symptomen.
  Ondanks er in sommige gevallen gebruik wordt gemaakt van fysieke tussenkomsten vanuit de faciatherapie, wordt er niets invasief ondernomen en al helemaal geen quick fix vooropgesteld. Wel een duurzame verandering door het ritme en tempo van het systeem te volgen van de persoon die op de tafel ligt.
  Craniosacraal therapie helpt ons onbewust systeem op te kuisen en de combinatie met technieken uit de fasciatherapie of dieptemassage helpen ons te ontdoen van een eventueel aanwezig (myofasciaal) spierpantser. De combinatie van deze krachtige tools openen een deur naar transitie, boosten zelfwerk en maakt groei als mens mogelijk.

  Wanneer kies je voor cranio sacraal?

  Spanningsgerelateerde problemen:

  Spanningsgerelateerde problemen met somatische klachten:

  Hormonale problemen:

  Psychische problemen:

  Hoogsensitiviteit