Cranio sacraaltherapie

Cranio betekent schedel en sacraal duidt op het heiligbeen. De dura mater, een hersenvlies, verbindt deze structuren en daarbij is een ritme waarneembaar. Craniosacraal therapie is een klinische manuele methodiek. Zijn oorsprong ligt in de osteopathie. Dankzij deze zachte maar diepgaande aanpak gebruik ik het centrale zenuwstelsel als de dirigent van ons gehele systeem.
Naarmate de jaren verstreken zijn er verschillende stromingen ontstaan.

Mijn interpretatie van cranio sluit aan bij de biodynamische bril van pionier Franklyn Sills. Dit betekent luisteren naar de subtielere en vaak moeilijker waarneembare processen die zich meestal in het psycho-emotionele afspelen. Vaak zit deze component verdoken achter fysieke symptomen.
Tijdens de therapie zorg ik voor een duurzame verandering. Dit doe ik door het ritme en tempo van het systeem te volgen van de persoon die op de tafel ligt.
Hierbij helpt cranio sacraal therapie ons onbewust systeem op te kuisen. De combinatie met technieken uit de fasciatherapie of dieptemassage helpen ons te ontdoen van een eventueel aanwezig (myofasciaal) spierpantser. Dankzij de combinatie van deze krachtige tools opent een deur naar transitie, boosten we zelfwerk en maakt groei als mens mogelijk.

Behandeling

Wanneer kies je voor cranio sacraal?

Wanneer je last hebt van spanningsgerelateerde problemen:

Spanningsgerelateerde problemen met somatische klachten:

Wanneer je last hebt van hormonale problemen:

Psychische problemen:

Behandeling
behandeling

Hoogsensitiviteit en cranio

Behandeling
Stijn
Massage